Vajíčková tlačenka se špenátem

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 5 vajíček
  • 100 g sýra
  • 420 ml majonézy
  • 330 g naložené zeleninové směsi do salátu
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 1 sáček želatiny do vajíčkových rolád
  • 300 ml vody
  • ½ lžičky soli
  • trochu pepře
  • potravinová fólie
  • forma 30 x 10 x 7 cm

POSTUP:

Vajíčka vložte do menšího hrnce se studenou vodou a dejte je vařit. Jakmile začne vřít voda, snižte plamen a vařte je 8 minut. Vařená vajíčka schlaďte ve studené vodě a oloupejte je.  

Do pánve si dejte zhruba půl naběračky vody a nechte na něm spařit čerstvý špenát. Jakmile špenát změkne, sundejte z plamene a propláchněte jej studenou vodou. Slejte z něj co největší množství vody a nakrájejte jej nadrobno.  

V míse si smíchejte: naloženou zeleninu bez nálevu, majonézu, na drobné kostičky nakrájený sýr, krájený špenát, sůl a pepř. Nechte chvíli odležet a mezitím si připravte želatinu podle návodu.  

Jakmile máte hotovou želatinu, přilejte jí k již namíchané směsi. Vše důkladně promíchejte a v případě potřeby dochuťte solí, pepřem anebo trochou nálevu ze zeleniny.  

Formu si vyložte potravinovou folií a nalijte do ní trochu směsi. Na směs vyskládejte vařená vajíčka a nalijte na ně zbytek směsi. Zarovnejte a dejte ztuhnout do lednice nejlépe do druhého dne.  

Druhý den je tlačenka hezky ztuhlá a drží dobře pohromadě.  

Podávejte s čerstvým chlebem nebo samotné.