Vajíčková tlačenka se špenátem

pomlčka
pomlčka
tisknout tisk sdílet sociální sítě
/data/images/recepty/motives/476/d1/vajickova-tlacenka-2_small_cut.webp

Ingredience

šipka

Postup

šipka

POSTUP:

Vajíčka vložte do menšího hrnce se studenou vodou a dejte je vařit. Jakmile začne vřít voda, snižte plamen a vařte je 8 minut. Vařená vajíčka schlaďte ve studené vodě a oloupejte je.  

Do pánve si dejte zhruba půl naběračky vody a nechte na něm spařit čerstvý špenát. Jakmile špenát změkne, sundejte z plamene a propláchněte jej studenou vodou. Slejte z něj co největší množství vody a nakrájejte jej nadrobno.  

V míse si smíchejte: naloženou zeleninu bez nálevu, majonézu, na drobné kostičky nakrájený sýr, krájený špenát, sůl a pepř. Nechte chvíli odležet a mezitím si připravte želatinu podle návodu.  

Jakmile máte hotovou želatinu, přilejte jí k již namíchané směsi. Vše důkladně promíchejte a v případě potřeby dochuťte solí, pepřem anebo trochou nálevu ze zeleniny.  

Formu si vyložte potravinovou folií a nalijte do ní trochu směsi. Na směs vyskládejte vařená vajíčka a nalijte na ně zbytek směsi. Zarovnejte a dejte ztuhnout do lednice nejlépe do druhého dne.  

Druhý den je tlačenka hezky ztuhlá a drží dobře pohromadě.  

Podávejte s čerstvým chlebem nebo samotné.  

Chcete pomoci s výběrem, nebo chcete poradit s něčím jiným?
Bezplatná zákaznická linka
+420 800 105 505
Hledáte svého nejbližšího prodejce, nebo naši značkovou prodejnu?
Ukázat na mapě
Kupte troubu MORA a dostanete od nás na pečení 6 kg mouky Babiččina volba zdarma.
Více o akci