Hrušková povidla pečená v troubě

Hodnocení receptu
(21 hlasů)
Recept poslal/a
paní Elly


Ingredience

  • 2 kg očistěných hrušek
  • 300g cukru krupice
  • 1 lžička skořice
  • 3 hřebíčky
  • 2 lžíce octu

Hrušky zbavíme jadřinců a pokrájíme je na menší kousky. Je-li slupka příliš tuhá, je nutné hrušky i oloupat. 

Nakrájené hrušky vložíme do pekáčku, zakápneme octem, promícháme a vložíme do trouby předehřáté na 200-220 stupňů. Pečeme přibližně 30 minut. Během pečení NEMÍCHÁME!

Po půl hodině na hrušky nasypeme polovinu cukru a znovu pečeme.  Po 20 minutách přisypeme zbytek cukru a pečeme dalších 20 minut.

Po upečení přidáme mletou skořici a roztlučený hřebíček.  Vše promícháme a rozmixujeme ponorným mixérem do požadované konzistence.

Budou-li rozmixované hrušky příliš vodnaté, ničeho se nelekejte a vložte ještě na chvíli do trouby.

Horká povidla naplňte do čistých sklenic, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru.

 

Hrušková povidla tradičně patří na oblíbené valašské frgály. Z našeho receptáře je využijete na:

Další recepty na zpracování ovoce a zeleniny

Domácí kečup z rajčat

Předkrmy, chuťovky

Domácí kečup z rajčat

Domácí kysané zelí

Saláty, zelenina

Domácí kysané zelí

Pečená marmeláda

Moučníky, dezerty, cukroví

Pečená marmeláda

Švestkové čatní

Předkrmy, chuťovky

Švestkové čatní

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu