Hrušková povidla pečená v troubě

Hodnocení receptu
(21 hlasů)
Recept poslal/a
paní Elly


Ingredience

  • 2 kg očistěných hrušek
  • 300g cukru krupice
  • 1 lžička skořice
  • 3 hřebíčky
  • 2 lžíce octu

Hrušky zbavíme jadřinců a pokrájíme je na menší kousky. Je-li slupka příliš tuhá, je nutné hrušky i oloupat. 

Nakrájené hrušky vložíme do pekáčku, zakápneme octem, promícháme a vložíme do trouby předehřáté na 200-220 stupňů. Pečeme přibližně 30 minut. Během pečení NEMÍCHÁME!

Po půl hodině na hrušky nasypeme polovinu cukru a znovu pečeme.  Po 20 minutách přisypeme zbytek cukru a pečeme dalších 20 minut.

Po upečení přidáme mletou skořici a roztlučený hřebíček.  Vše promícháme a rozmixujeme ponorným mixérem do požadované konzistence.

Budou-li rozmixované hrušky příliš vodnaté, ničeho se nelekejte a vložte ještě na chvíli do trouby.

Horká povidla naplňte do čistých sklenic, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru.

 

Hrušková povidla tradičně patří na oblíbené valašské frgály. Z našeho receptáře je využijete na:

Další recepty na zpracování ovoce a zeleniny

Domácí kečup z rajčat

Předkrmy, chuťovky

Domácí kečup z rajčat

Domácí kysané zelí

Saláty, zelenina

Domácí kysané zelí

Pečená marmeláda

Moučníky, dezerty, cukroví

Pečená marmeláda

Švestkové čatní

Předkrmy, chuťovky

Švestkové čatní