Mléčné bulky

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 250 ml acidofilního mléka (bez příchutě)
  • 100 ml mléka
  • 300 g bezlepkové směsi NUTRIFREE Mix per Pane Integrale
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička krystalového cukru (třtinový nebo kokosový)
  • 50 ml mléka (na kvásek)
  • 12 g čerstvého droždí
  • 1 plátek másla
  • pohankové vločky na posypání

POSTUP:

V míse smícháme 300 g bezlepkové směsi Integrale, 250 ml acidofilního mléka a 100 ml mléka, necháme hodinu odležet, občas promícháme. Pak si připravíme kvásek tak, že do misky nalijeme 50 ml vlažného mléka, rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Do odležené směsi přidáme bublající kvásek, sůl a plátek rozpuštěného másla. Vyhněteme jemné a hladké těsto, které necháme asi 60 minut pod čistou utěrkou, poklopem nebo igelitem kynout, aby neoschlo. Po vykynutí těsta vytvoříme pomoučenýma rukama 4 bulky, těsto je hodně patlavé, povrch bulek uhladíme. Vložíme na pečicí papír a necháme ještě cca 30 minut kynout.

Troubu si rozpálíme na 230 °C s tím, že na dno trouby vložíme buď starý plech, nebo pekáč na vodu. Až je trouba rozpálená, do starého plechu nebo pekáče nalijeme horkou vodu, aby v troubě vzniklo hodně páry. Bulky postříkáme slanou vodou a posypeme pohankovými vločkami. Po upečení budou krásně vonět. Vložíme do trouby na 7 minut.

logo Bezlepkove.com

Další bezlepkové recepty

Bezlepková bábovka

Bezlepkové recepty

Bezlepková bábovka

Sušenky k čaji

Bezlepkové recepty

Sušenky k čaji

Vafle bezlepkové

Bezlepkové recepty

Vafle bezlepkové

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu