Domácí rohlíky


Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 10 g soli
  • 20 g droždí
  • 270 ml vlažného mléka
  • 70 g jogurtu
  • 10 g cukru krupice
  • mák na posypání

POSTUP:

Do mísy od robota si dejte mouku a udělejte uprostřed ní důlek. Do důlku nalíjte polovinu vlažného mléka a přidejte droždí. Lehce smíchejte s moukou a nechte odpočívat 20 minut, dokud nevzejde omládek.

Jakmile je omládek hotový a krásně napěněný, přidejte zbytek mléka, máslo, sůl, jogurt a cukr. Směs dejte vypracovat do robotu, dokud vám nevznikne krásně pružné těsto. Pokud vám těsto přijde řídké, přidejte mouku a pokud husté tak trochu vody. Po vypracování těsta v robotu jej na vále ještě několikrát propracujte rukou a dejte na 1 hodinu kynout.

Nakynuté těsto si zvažte a rozdělte na 10 stejných dílků. Z každého dílku vytvarujte kuličku a dejte ji na dalších 10 minut kynout.

Z nakynutých kuliček si za pomocí válečku vytvarujte trojúhelník. Začněte těsto rolovat od nejširší strany po špičku, vznikne vám tvar rohlíku. Takto vytvarovaný rohlík, ještě několikrát proválejte na vále, aby se těsto nezačalo při pečení odlepovat.

Rohlíky si vyskládejte na plech s pečícím papírem a dejte je znovu kynout na 15 minut. Při kynutí můžete využít funkci “Kynutí” na troubě MORA.
Nastavíte si zde čas a těsto vám kyne při teplotě 40 °C. Po nakynutí na troubě nastavte teplotu 230 °C a zapněte funkci “Rychlého předehřívání”.

Jakmile je trouba předehřátá, potřete rohlíky vodou a posypte trochou máku. Poté dejte péct na 10 minut.

Upečené rohlíky dejte vychladnout.

Další recepty z kynutého těsta

Domácí pizza na plech

Rýže, těstoviny, pizza

Domácí pizza na plech

Batátový chléb s fetou

Předkrmy, chuťovky

Batátový chléb s fetou

Sladké domácí loupáčky

Moučníky, dezerty, cukroví

Sladké domácí loupáčky

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu