Dýňové sušenky z ovesných vloček

Voňavé, vláčné a dokonale máslové dýňové sušenky patří k nejoblíbenějším podzimním receptům. Kombinují jemnou chuť dýňového pyré, ovesných vloček a ořechů s vůní skořice a muškátového oříšku. Každé sousto je měkké, křehké a doslova se rozplývá na jazyku. Tento recept na dýňové sušenky je jednoduchý, rychlý a skvěle provoní celý domov. Upečte si je k odpolední kávě nebo jako sladké pohlazení pro chladné dny.

MORA
3 hlasů
Tisknout Tisknout
Máslové dýňové sušenky s ovesnými vločkami
Množství
Množství:
2 plechy sušenek
Příprava
Příprava:
15 minut
Vaření
Vaření:
30 minut
Náročnost
Náročnost:
velmi snadné

Ingredience

Postup

Z dýně si připravte pyré. Stačí kostičky dýně dusit pod pokličkou v rendlíku ve trošce vody. Dýně bude uvařená, měkká přibližně za 15 minut. Uvařenou dýni rozmixujte tyčovým mixérem v pyré. Nechte ho vychladnout. 

Dusení kostek dýně v hrnci pod pokličkou při přípravě pyré

Ve větší míse vyšlehejte povolené máslo s vejcem. Přidejte pyré a zašlehejte ho také.

Přidávání dýňového pyré do máslového základu

K dýňovému základu nasypte rozemleté ořechy, lehce pomleté ovesné vločky, třtinový cukr a 100 g mouky. Dobře promíchejte. Přidejte jedlou sodu, špetku soli a koření dle chuti. Muškátový oříšek nastrouhejte. Promíchejte.

Míchání těsta na dýňové sušenky s kořením, skořicí a zázvorem

Přidejte dalších 100 g mouky a rukama zpracujte hladké těsto. Pokud těsto lepí, přidejte o něco více mouky. 

Zpracování hladkého těsta rukama před odpočinutím v lednici

Těsto dejte na 15 minut odležet do lednice. Mezitím si předehřejte troubu na 175 stupňů.

Z vychlazeného těsta tvořte stejnoměrné kuličky. Velikost závisí na tom, jak velké chcete sušenky mít. Každou kuličku na plechu rozmáčkněte pomocí vidličky. 

Roztlačování těsta vidličkou do tvaru sušenek před pečením

Sušenky pečte 15 minut do lehounkého zrůžovění povrchu. 

Pečení dýňových sušenek v troubě dozlatova na 175 °C

Dobrou chuť!

Máslové dýňové sušenky s ovesnými vločkami
TIPY A RADY: Sušenky se hodí jako svačinka pro děti do školy a stejně tak si na nich pochutnáte u horkého odpoledního čaje. Podávat je můžete se šlehačkou či vyšlehaným ztuženým tvarohem a posypané troškou skořice. Příště můžete zkusit do sušenek přidat rozinky.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu