Dýňové sušenky z ovesných vloček
Voňavé, vláčné a dokonale máslové dýňové sušenky patří k nejoblíbenějším podzimním receptům. Kombinují jemnou chuť dýňového pyré, ovesných vloček a ořechů s vůní skořice a muškátového oříšku. Každé sousto je měkké, křehké a doslova se rozplývá na jazyku. Tento recept na dýňové sušenky je jednoduchý, rychlý a skvěle provoní celý domov. Upečte si je k odpolední kávě nebo jako sladké pohlazení pro chladné dny.





Ingredience
Postup
Z dýně si připravte pyré. Stačí kostičky dýně dusit pod pokličkou v rendlíku ve trošce vody. Dýně bude uvařená, měkká přibližně za 15 minut. Uvařenou dýni rozmixujte tyčovým mixérem v pyré. Nechte ho vychladnout.

Ve větší míse vyšlehejte povolené máslo s vejcem. Přidejte pyré a zašlehejte ho také.

K dýňovému základu nasypte rozemleté ořechy, lehce pomleté ovesné vločky, třtinový cukr a 100 g mouky. Dobře promíchejte. Přidejte jedlou sodu, špetku soli a koření dle chuti. Muškátový oříšek nastrouhejte. Promíchejte.

Přidejte dalších 100 g mouky a rukama zpracujte hladké těsto. Pokud těsto lepí, přidejte o něco více mouky.

Těsto dejte na 15 minut odležet do lednice. Mezitím si předehřejte troubu na 175 stupňů.
Z vychlazeného těsta tvořte stejnoměrné kuličky. Velikost závisí na tom, jak velké chcete sušenky mít. Každou kuličku na plechu rozmáčkněte pomocí vidličky.

Sušenky pečte 15 minut do lehounkého zrůžovění povrchu.

Dobrou chuť!
