Halušky s uzeným a zelím

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 5 lžic olivového oleje
  • 600 g uzeného masa
  • 3 velké cibule
  • 1 kg kysaného zelí
  • 1 l vody
  • sůl
  • 1 kg brambor
  • 300 g hladké mouky

POSTUP:

Na pánvi si rozpalte olivový olej a lehce na něm orestujte uzené maso. Po chvíli restování přidejte na kostky nakrájenou cibuli a orestujte ji s masem dozlatova. Poté, co je maso a cibulka hotová, zaprašte směs hladkou moukou a pánev odstavte z plotny.

Do většího hrnce si dejte vařit zelí. Zelí by mělo být celé potopené, takže k němu přidejte trochu vody. Vařte ho zhruba 15 minut. Jakmile je zelí hotové, odeberte většinu vody a nechte v hrnci jen jednu naběračku. Do hotového zelí postupně přidávejte masovou směs a vše důkladně promíchejte, aby se zelí dobře zahustilo moukou. V případě potřeby dochuťte solí.

Na noky si dejte vařit osolenou vodu do velkého hrnce. Oloupejte si brambory a najemno je nastrouhejte do vlhké utěrky. Jakmile máte všechny brambory nastrouhané, vymačkejte z nich většinu vody a dejte si je do větší mísy. K nastrouhaným bramborám přidejte hladkou mouku a vytvořte těsto, které bude řidší, ale pořád bude dobře držet pohromadě. Hotové těsto propasírujte přes haluškovací síto přímo do vroucí vody. Nechte vařit zhruba 3 minuty, nebo dokud halušky nevyplavou.

Hotové halušky pak smíchejte se zelím.

Další recepty z brambor

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu