Hrášková krémová polévka


Ingredience

  • 3 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 700 g mraženého hrášku
  • 900 ml až 1 litr vody nebo zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 šalotka

POSTUP:

Na dvou lžících oleje si osmahněte cibulku. Jakmile začne chytat zlatou barvu, přidejte mražený hrášek a vše zalijte teplou vodou nebo zeleninovým vývarem. Polévku nechte vařit přibližně 20 minut.

Mezitím si osmahněte nakrájenou šalotku na lžíci oleje. Uvařenou polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Pak už stačí jen dochutit solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Polévku nechte chvilku odstát a poté ji ještě jednou promixujte, aby její konzistence byla opravdu jemně krémová. Podávejte ozdobené osmahnutou šalotkou a čerstvým hráškem. Na ozdobu můžete přidat i sedmikrásku.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu