Hustá cizrnovo-bramborová polévka

Hodnocení receptu
(24 hlasů)
Recept poslal/a
Petra Geletičová


Ingredience

  • 3 cibule (nakrájené na měsíčky) 
  • 3 stroužky česneku 
  • 5 lžic olivového oleje 
  • 2 lžičky sladké červené papriky 
  • 1,5 l horké vody 
  • 2 kostky zeleninového bujonu 
  • 0,5 kg uvařené cizrny 
  • 0,5 kg brambor 
  • sůl a pepř 

Osmažte cibulku a česnek na oleji. Přidejte papriku, sůl a pepř, zalijte vodou, přidejte bujon, cizrnu a brambory a vařte do změknutí brambor. Přibližně třetinu uvařené polévky odeberte, rozmixujte na krém a vraťte zpět do polévky. Dozdobte chilli papričkou a pažitkou.