Jablečný štrúdl z celozrnné špaldové mouky

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 300 g celozrnné špaldové mouky
  • 150 g bílého jogurtu
  • 50 ml oleje
  • 50 ml teplé vody
  • 3-4 ks jablek
  • lžíce skořice
  • hrst rozinek
  • hrst nasekaných piškotů  

POSTUP:

Ve větší míse si smíchejte mouku, jogurt, olej a vodu. Těsto důkladně zpracujte rukama a poté jej dejte na chvíli odležet. Mezitím si nastrouhejte umytá jablka, která poté smíchejte se skořicí, rozinkami a nasekanými piškoty.

Odleželé těsto si přendejte na pomoučněný vál a vyválejte z něj placku zhruba 3 mm tenkou. Na vyválené těsto rozprostřete jablečnou směs a poté těsto zarolujte jako roládu. Takto hotový štrúdl dejte na plech s pečícím papírem a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C 25 minut.

Upečený štrúdl dejte vychladnout a před servírováním můžete poprášit moučkovým cukrem.

Další recepty ke kávě

Bezlepková bábovka

Bezlepkové recepty

Bezlepková bábovka

Mandlovo-čokoládový chlebíček

Moučníky, dezerty, cukroví

Mandlovo-čokoládový chlebíček

Rybízový koláč s křupavou krustou

Moučníky, dezerty, cukroví

Rybízový koláč s křupavou krustou

Čokoládové řezy

Bezlepkové recepty

Čokoládové řezy

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu