Jahodová bublanina

Hodnocení receptu
(26 hlasů)

Ingredience

  • 3 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 90 g cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 400 g jahod
  • 30 g plátků mandlí
  • moučkový cukr na posypání

POSTUP:

Bílky s cukrem za pomocí šlehače vyšlehejte v pevný sníh. Poté, co nejpomaleji do hustého sněhu zašlehávejte postupně žloutky. Jakmile máte směs ušlehanou, prosejte hladkou mouku s kypřícím práškem. Sypkou směs přidávejte postupně do té vyšlehané a jemně vařečkou mouku zapracujte. Vznikne vám krásně nadýchané těsto.

Jakmile je těsto hotové, vylijte ho do formy vyložené pečícím papírem o rozměru 30 x 20 cm. Na těsto nasypte na kostky nakrájené jahody a zasypte plátky mandlí.

Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C na 40 minut.
Po upečení bublaninu vyndejte s pečícím papírem ze zapékací formy a dejte vychladnout.
Při servírování posypte moučkovým cukrem.

Další recepty ke kávě

Frgál

Moučníky, dezerty, cukroví

Frgál

Jablečný koláč s drobenkou

Moučníky, dezerty, cukroví

Jablečný koláč s drobenkou

Nepečený piškotový dort s ovocem

Moučníky, dezerty, cukroví

Nepečený piškotový dort s ovocem

Zmrzlina z karamelizovaných broskví

Moučníky, dezerty, cukroví

Zmrzlina z karamelizovaných broskví

Rolovaný třešňový koláč

Moučníky, dezerty, cukroví

Rolovaný třešňový koláč

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu