Frgál

Recept poslal/a
Iveta Konyvková


Ingredience

Na těsto:

  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 250 ml mléka 
  • 1 droždí 
  • 400 g hladké mouky 
  • 100 g polohrubé mouky 
  • 1 lžíce vepřového sádla 
  • 100ml oleje 
  • Špetka soli 
  • Citronová kůra 
  • 1 vejce na potření

Drobenka:

  • 100 g másla 
  • 150 g hladké mouky 
  • 110 g cukru krupice 

Tvarohová náplň:

  • Vanička polotučného tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • Moučkový cukr podle chuti
  • 1vejce
  • Citronová kůra

Do menší misky dáme 4 lžíce moučkového cukru, vlažné mléko, droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Do větší misky si připravíme zbylé ingredience na těsto a přidáme kvásek. Mouku je lepší prosít. Robot nám vykouzlí krásné vláčné těsto, které necháme pod utěrkou na sluníčku vykynout alespoň hodinu. Po vykynutí si těsto rozdělíme na 4 bochánky, a ještě chvíli necháme kynout. Potom je rozválíme rukami do kruhu na pečícím papíru a okraje pomažeme vajíčkem. Pokud jde o náplň to už je na každém, co upřednostňuje. Na tvarohovou náplň smícháme tvaroh s vanilkovým cukrem, vejcem, citronovou kůrou a dosladíme moučkovým cukrem podle chuti. Nakonec vše posypeme drobenkou, kterou jsme připravili z mouky rozpuštěného másla a cukru (ideální poměr je 2:1:1). Pečeme v předehřáté troubě na 180°c přibližně 20-30 min.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu