Jahodové knedlíky

Hodnocení receptu
(28 hlasů)

Ingredience

  • 500g tučného tvarohu
  • 2 vejce
  • 80g másla
  • 600g polohrubé mouky
  • 500g jahod
  • sůl

Na ozdobu

  • zakysaná smetana
  • tvaroh
  • moučkový cukr
  • máslo

POSTUP: 

Ve velké míse si smíchejte tučný tvaroh, vejce, máslo pokojové teploty a polohrubou mouku. Vznikne vám pevné, ale lehce lepivé těsto. Těsto nechte zhruba 5 minut odpočívat. 
Mezitím, co těsto odpočívá, si dejte do co největšího hrnce vařit osolenou vodu.
Z odpočinutého těsta si odeberte zhruba velkou lžíci těsta a obalte s ním jahodu a v ruce vyválejte v kuličku. Takto připravené knedlíky dejte vařit do vroucí vody a vařte je zhruba 5 minut.
Při servírování knedlíčky ozdobte zakysanou smetanou, tvarohem s cukrem a zakápněte máslem.

Další recepty na jahodové pochoutky

Jahodo-kokosový mls

Moučníky, dezerty, cukroví

Jahodo-kokosový mls

Jahodový sorbet s mátovým cukrem

Moučníky, dezerty, cukroví

Jahodový sorbet s mátovým cukrem

Jahodový dort

Bezlepkové recepty

Jahodový dort

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu