Jahodový sorbet s mátovým cukrem

Hodnocení receptu
(9 hlasů)

Ingredience

  • 400 g mražených jahod
  • 1 lžíce bílého cukru
  • cca 9 lístečků máty

POSTUP (3 porce):

Jahody vyndejte z mrazáku a nechte je chvilku odstát - tak na 10 minut. Až uvidíte, že se začínají rozpouštět a nebudou tak tvrdé, dejte je do mixéru a rozmixujte do hladka. Vznikne vám krásně mražený sorbet s úžasnou konzistencí. Sorbet vyndejte z mixéru a dejte v misce na chvilku do lednice.

Mezitím si lístečky máty utřete v hmoždíři do kaše a přidejte cukr. Ten se krásně obarví a ochutí mátou.

Sorbet vyndejte z lednice, naservírujte jednotlivé porce do mističek a posypejte mátovým cukrem. Na ozdobu můžete přidat i lístečky máty.

Další recepty s ovocem

Banánové muffiny

Moučníky, dezerty, cukroví

Banánové muffiny

Zmrzlina z karamelizovaných broskví

Moučníky, dezerty, cukroví

Zmrzlina z karamelizovaných broskví

Švestkové čatní

Předkrmy, chuťovky

Švestkové čatní

Jablečný koláč s drobenkou

Moučníky, dezerty, cukroví

Jablečný koláč s drobenkou

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu