Jahodový cheesecake


Ingredience

Korpus

  • 200 g ovesných vloček
  • 100 g vlašských ořechů
  • 2 lžíce medu
  • cca 150 ml vody

Náplň

  • 200 g zakysané smetany
  • 500 g farmářského tvarohu
  • 2 vejce z volného chovu
  • 3 lžíce datlového sirupu

+ čerstvé jahody na ozdobu

POSTUP:
Předehřejte si troubu na 180 °C.

V misce smíchejte ovesné vločky, rozemleté vlašské ořechy, med a vodu. Vypracujte si těsto a vložte do dortové formy vyložené pečícím papírem. Těsto na korpus ve formě rovnoměrně rozprostřete. Takto korpus dejte do trouby péct na 15 minut.

Mezitím si připravte náplň. V misce smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, vejce a datlový sirup. Směs nalijte na korpus a vraťte do trouby. Pečte přibližně 50 minut na 180 °C. Během pečení cheesecake vyskočí, ale po vytažení z trouby zase spadne.

Cheesecake nechte úplně vychladnout, až poté jej dozdobte jahodami.

Další recepty s jahodami

Jahodový sorbet s mátovým cukrem

Moučníky, dezerty, cukroví

Jahodový sorbet s mátovým cukrem

Nepečený jahodový dort

Moučníky, dezerty, cukroví

Nepečený jahodový dort

Rebarborový koláč s jahodami

Moučníky, dezerty, cukroví

Rebarborový koláč s jahodami

Recept na snídaňové lívance

Moučníky, dezerty, cukroví

Recept na snídaňové lívance

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu