Kapustová polévka

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 50 g sádla
  • 250 g anglické slaniny v celku
  • 2 větší cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 střední kapusta
  • 3 l zeleninového vývaru
  • 5 brambor
  • sůl
  • pepř
  • ½ lžičky drceného kmínu
  • 1 lžíce majoránky

POSTUP:

Do hrnce si dejte sádlo a nechte ho na středním plameni rozpustit. Přidejte k němu na drobné kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Anglickou nechte na sádle lehce osmahnout a poté k ní přidejte nadrobno nakrájenou cibuli.  

K cibuli osmahnuté dozlatova přidejte prolisovaný česnek. Chvíli restujte, aby se česnek rozvoněl a poté přidejte ¾ očištěné a nakrájené kapusty. Vše promíchejte a zalijte vývarem.  

Do hrnce pak přidejte na kousky nakrájené brambory, sůl, pepř, drcený kmín a majoránku. Vše promíchejte a vařte do změknutí brambor.  

Jakmile je polévka hotová, přidejte zbytek kapusty a nechte lehce provařit.  

Skvělou kapustovou polévku podávejte ozdobenou smaženou cibulkou.