Králík s hořčičnou omáčkou

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

Potřebujete (na 4 porce):  
  • 1 králík
  • 2 mrkve
  • kousek celeru
  • 2 petržele
  • 5 stroužků česneku
  • 2 cibule
  • Snítku rozmarýnu
  • 5 snítek tymiánu
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce hořčice
  • olej
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Doba pečení: 1 hodina

POSTUP:

Králíka naporcujte, osolte a opepřete. Mrkev, celer a petržel očistěte a nakrájejte na kousky. Maso dejte do olejem vymazaného pekáčku. Přidejte nakrájenou zeleninu. Česnek nakrájejte na plátky, cibuli na čtvrtinky. Přidejte k masu spolu s bylinkami. Ve 400 ml vody rozmíchejte hořčici. Nalejte ji na maso se zeleninou a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte asi hodinku. V průběhu pečení občas přelejte šťávou.  

Tip: Ke králíkovi můžete do pekáčku přidat ještě na kousky nakrájenou anglickou slaninu nebo ho slaninou rovnou prošpikovat, aby byl šťavnatější. Bude chutnat s bramborovou nebo polentovou kaší.