Kuřecí kari

pomlčka
22 hlasů
pomlčka
tisknout tisk sdílet sociální sítě
/data/images/recepty/motives/548/47/kureci-kari_mora-recept2.webp
Příprava
Příprava:
30 minut
Vaření
Vaření:
40 minut

Ingredience

šipka

Postup

šipka

Cibuli nakrájejte najemno, zázvor na malé kousky, papriku a maso na kostky a brambory s česnekem na tenké plátky. Maso osolte a opepřete.  

Rozehřejte pánev, přidejte trochu oleje a opečte na něm cibuli. Přidejte maso a opékejte dozlatova. Vmíchejte papriku, brambory, plátky česneku a vše opečte. Poté nechte pod pokličkou 5 minut.  

Vmíchejte zázvor, kari pastu a míchejte, až se zcela rozpustí. Poté přidejte do pokrmu scezenou cizrnu, přilejte kokosové mléko a vše prohřejte. Stáhněte z ohně.  

Kari podávejte s rýží. Můžete pokapat limetkou a doplnit bylinkami.  

Tip: Kari můžete připravit ze zeleniny podle sezony. Skvěle bude chutnat s chřestem, rajčaty, zelenými fazolkami i hráškem. Pokud si libujete v pikantních chutích, přidejte více červené kari pasty.

Chcete pomoci s výběrem, nebo chcete poradit s něčím jiným?
Bezplatná zákaznická linka
+420 800 105 505
Hledáte svého nejbližšího prodejce, nebo naši značkovou prodejnu?
Ukázat na mapě
Kupte troubu MORA a dostanete od nás na pečení 6 kg mouky Babiččina volba zdarma.
Více o akci