Levandulová bábovka

Lucie N.
pomlčka
pomlčka
tisknout tisk sdílet sociální sítě
Levandulová bábovka

Ingredience

šipka

Postup

šipka

Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou mouku. Máslo utřeme s cukrem a přidáme postupně žloutky jeden po druhem, vždy dobře promícháme. Do vzniklé směsi přidáme tvaroh a znovu promícháme. V jiné míse smícháme prosátou špaldovou mouku, prášek do pečiva a levanduli. Směs mouky postupně po částech zapracujeme do tvarohové směsi. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a zlehka ho vmícháme do těsta na bábovku. Těsto vlijeme do formy na bábovku a dáme péct do předehřáté trouby na 170 ºC asi 40-50 minut.

Jak poznáte, že je tvarohová bábovka s levandulí hotová? Zapíchněte do ní špejli. Pokud se těsto na vytaženou špejli nelepí, je vaše bábovka upečená. 

Tip: Pro docílení skvělé chuti zacházejte v kuchyni s levandulí jako se šafránem - méně je více.

Chcete pomoci s výběrem, nebo chcete poradit s něčím jiným?
Bezplatná zákaznická linka
+420 800 105 505
Hledáte svého nejbližšího prodejce, nebo naši značkovou prodejnu?
Ukázat na mapě
Kupte troubu MORA a dostanete od nás na pečení 6 kg mouky Babiččina volba zdarma.
Více o akci