Celozrnná mrkvová bábovka

Michaela A.
534 hlasů
Tisknout Tisknout
Celozrnná mrkvová bábovka

Ingredience

Postup

V jedné míse si smícháme suché ingredience - mouky, koření, ořechy, pečící sodu a prášek do pečiva. Ve druhé míse vyšleháme vejce se stévií a horkou vodou do nadýchané pěny. Do vaječné směsi střídavě přimícháváme podmáslí smíchané s rumem a citronovou šťávou, olej, obsah mísy se suchými ingrediencemi a nakonec strouhanou mrkev.

Husté těsto přendáme do vymazané a vysypané bábovkové formy a bábovku pečeme při 180 °C asi hodinu (zkoušíme špejlí).

Když je bábovka vychladlá, objedeme jí dokola příborovým nožem, aby se lépe oddělila od stěn, a bábovku vyklopíme. 

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu