Celozrnná mrkvová bábovka

Hodnocení receptu
(21 hlasů)
Recept poslal/a
Michaela A.


Ingredience

  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 1 hrnek kukuřičné mouky
  • 2 hrnky mrkve nastrouhané na jemno
  • 2 lžíce práškové stevie /1 hrnek třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 3 lžíce horké vody
  • 0,5 hrnku podmáslí
  • 0,5 hrnku oleje
  • 0,5 hrnku mletých vlašských ořechů
  • 1 lžička pečící sody
  • 1 lžička prášku do pečiva 
  • 1 lžička perníkové koření
  • 1 lžička skořice
  • citronová šťáva
  • rum dle chuti

POSTUP:

V jedné míse si smícháme suché ingredience - mouky, koření, ořechy, pečící sodu a prášek do pečiva. Ve druhé míse vyšleháme vejce se stévií a horkou vodou do nadýchané pěny. Do vaječné směsi střídavě přimícháváme podmáslí smíchané s rumem a citronovou šťávou, olej, obsah mísy se suchými ingrediencemi a nakonec strouhanou mrkev.

Husté těsto přendáme do vymazané a vysypané bábovkové formy a bábovku pečeme při 180 °C asi hodinu (zkoušíme špejlí).

Když je bábovka vychladlá, objedeme jí dokola příborovým nožem, aby se lépe oddělila od stěn, a bábovku vyklopíme. 

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu