 
                         
                         
                         
                         
                        Ingredience
Na těsto
Na náplň
Postup
Nejdříve si připravte těsto. Ke špaldové mouce přidejte dvě ploché lžičky soli, vejce, studenou vodu a plátky másla. Rukama spojte ingredience v hladké těsto. Těsto zabalte do potravinové fólie nebo igelitového sáčku a dejte ho na hodinu odpočívat do lednice.
Na pánvi na trošce oleje orestujte slaninu pokrájenou na malé kostičky a cibuli pokrájenou na proužky. Lehce dochuťte solí a přidejte lžičku provensálského koření. Odstavte.
V míse rozmíchejte metličkou zakysanou smetanu se třemi vejci. Dejte zatím také stranou.
Studené těsto rozválejte na placku a přeneste jej do formy. Vytvořte z těsta okraje.
 
                                    Na těsto rovnoměrně rozprostřete opečenou slaninu s cibulí.
 
                                    Zasypte koláč strouhaným čedarem a přelijte připravenou vaječnosmetanovou směsí.
 
                                    Lotrinský koláč vložte do předehřáté trouby a pečte při 180 stupních 35 minut. Ideálně horkovzduchem. Nazlátlé okraje těsta vám napovědí, že máte hotovo. A můžete podávat!
 
                                         Facebook
  Facebook
                                                 Twitter
 Twitter
                                                 
                                     
                                 
     
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                