Malinová Panna cotta

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 200 ml 33% smetany ke šlehání
  • 100 ml 12% smetany na vaření
  • 30 g vanilkového cukru
  • 1 l vody
  • 3 plátky želatiny
  • 100 g mražených malin
  • máta a čerstvé maliny na ozdobu

POSTUP:

Do menšího rendlíku si nalijte smetanu ke šlehání, smetanu na vaření a vanilkový cukr. Vše promíchejte a přiveďte k varu. Poté rendlík odstavte z plotýnky a nechte chvilku vychladnout.   Mezitím, co smetana chladne, si připravte plátky želatiny. Do mísy si dejte litr vody a vložte do ní plátky želatiny, které nechte 6 minut nabobtnat. Nabobtnalé plátky želatiny poté vyjměte a vymačkejte z nich přebytečnou vodu.  

Vložte je do teplé smetany a důkladně míchejte, než se všechny plátky želatiny rozpustí.  

Formu, do které budete směs nalévat, vypláchněte ve studené vodě a poté do ní nalijte připravenou směs. Formu se směsí dejte do lednice ztuhnout. Nejlepší je nechat do druhého dne.  

Jakmile je panna cotta zatuhlá, připravte si malinový přeliv. Mražené maliny si dejte do menšího rendlíku a nechte maliny rozpustit. Poté je nechte chvíli provařit. Podle chuti můžete přidat trochu třtinového cukru. Jakmile je přeliv hotov, nechte ho vychladnout.  

Nalijte trochu malinového přelivu na talířek a vyklopte ztuhlou panna cottu z formy. Dobré je si okraje panna cotty trochu oddělit od formy a formu celou ponořit do teplé vody. Opatrně, ať se vám voda nedostane do formy. Ozdobte lístky máty a čerstvými malinami.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu