Bezlepkové recepty
Bezlepková bábovka
Do mísy si prosejte mouku a kypřící prášek. Přidejte cukr, vejce skořici, vodu a olej. Vše důkladně smíchejte v krásně hladké těsto.
Formu o průměru 26 cm vymažte ghí (přepuštěným máslem) a vysypte trochou špaldové mouky. Těsto na zdravý koláč nalijte do formy a na vršek naskládejte rozpůlené a pecek zbavené švestky. Nakonec posypejte plátky mandlí.
Vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte zhruba 40 minut.
Hotový švestkový koláč nechte vychladnout.
Mezi moučníky v České republice na podzim jasně vede jablečný štrúdl. V dnešním receptu najdete recept na celozrnné těsto, které nepraská a má výbornou chuť díky spojení kokosového oleje s tradičním máslem.