Rychlý švestkový koláč

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 300 g špaldové hladké mouky
  • 1 KPDP bez fosfátů
  • 150 g cukru
  • 2 vejce z volného chovu
  • ½ lžičky skořice
  • 150 ml vody
  • 100 ml oleje
  • švestky
  • plátky mandlí
  • ghí (přepuštěné máslo)

POSTUP:

Do mísy si prosejte mouku a kypřící prášek. Přidejte cukr, vejce skořici, vodu a olej. Vše důkladně smíchejte v krásně hladké těsto.  

Formu o průměru 26 cm vymažte ghí (přepuštěným máslem) a vysypte trochou špaldové mouky. Těsto na zdravý koláč nalijte do formy a na vršek naskládejte rozpůlené a pecek zbavené švestky. Nakonec posypejte plátky mandlí.  

Vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte zhruba 40 minut.  

Hotový švestkový koláč nechte vychladnout.

Další zdravé recepty

Bezlepková bábovka

Bezlepkové recepty

Bezlepková bábovka

Müsli tyčinky

Moučníky, dezerty, cukroví

Müsli tyčinky

Bezlepkové vdolky

Moučníky, dezerty, cukroví

Bezlepkové vdolky

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu