Mandlovo-čokoládový chlebíček

Hodnocení receptu
(7 hlasů)

Ingredience

  • 300 g špaldové hladké mouky
  • 100 g mletých mandlí (nebo mandlové mouky)
  • ½ kypřícího prášku do pečiva (bez fosfátů)
  • špetka soli
  • 250 g jablečného pyré
  • 60-100 g sladidla (např. javorový sirup)
  • 60 g kokosového tuku
  • 150-200 ml vody
  • 50 g rozinek
  • 100 g vysokoprocentní čokolády (70 %)
  • plátky mandlí na posypání

POSTUP:

V misce smíchejte špaldovou mouku, mleté mandle (případně mandlovou mouku), kypřící prášek a špetku soli. Poté přidejte jablečné pyré. Jablečné pyré zajistí hotovému chlebíčku vláčnost a trvanlivost. Na teplém místě nechte povolit kokosový tuk, smíchejte ho s oblíbeným sladidlem (my jsme použili javorový sirup) a přidejte ho do těsta.

Vše důkladně promíchejte a postupně vmíchejte teplou vodu. Nakonec do těsta přidejte rozinky a čokoládu nasekanou na malé kousky.

Pečicí formu na biskupský chlebíček si vyložte pečicím papírem. Nalijte do ní těsto, které posypete plátky mandlí. Pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C, přibližně 60 minut.

Po upečení vyklopte chlebíček z formy, a pokud odoláte, tak ho nechte vychladnout. Mandlovo-čokoládový chlebíček je skvělý k čaji nebo ke kávě.

 

Další recepty ke kávě

Cukroví z celozrnné žitné mouky

Moučníky, dezerty, cukroví

Cukroví z celozrnné žitné mouky

Vločková buchta na plech

Moučníky, dezerty, cukroví

Vločková buchta na plech

Hruškový koláč s tvarohem

Moučníky, dezerty, cukroví

Hruškový koláč s tvarohem