Mandlovo-čokoládový chlebíček


Ingredience

  • 300 g špaldové hladké mouky
  • 100 g mletých mandlí
  • ½ kypřícího prášku do pečiva (bez fosfátů)
  • 250 g jablečného pyré
  • 60-100 g sladidla (např. javorový sirup)
  • 60 g kokosového tuku
  • 150-200 ml vody
  • 50 g rozinek
  • 100 g vysokoprocentní čokolády (70 %)
  • plátky mandlí na posypání

POSTUP:

Nejprve v misce smíchejte všechny sypké ingredience. Poté přidejte jablečné pyré, oblíbené sladidlo (my použili javorový sirup) a povolený kokosový tuk. Vše promíchejte a postupně vmíchejte teplou vodu. Nakonec do těsta přidejte rozinky a čokoládu nakrájenou na malé kousky.

Těsto dejte do nádoby na chlebíček vyložené pečícím papírem a posypejte plátky mandlí. Pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C 60 minut.

Po upečení vyndejte chlebíček z formy a nechte vychladnout. Je skvělý k čaji nebo ke kávě.

 

Další recepty ke kávě

Cukroví z celozrnné žitné mouky

Moučníky, dezerty, cukroví

Cukroví z celozrnné žitné mouky

Vločková buchta na plech

Moučníky, dezerty, cukroví

Vločková buchta na plech

Hruškový koláč s tvarohem

Moučníky, dezerty, cukroví

Hruškový koláč s tvarohem

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu