Ingredience

Postup

V misce smíchejte špaldovou mouku, mleté mandle (případně mandlovou mouku), kypřící prášek a špetku soli. Poté přidejte jablečné pyré. Jablečné pyré zajistí hotovému chlebíčku vláčnost a trvanlivost. Na teplém místě nechte povolit kokosový tuk, smíchejte ho s oblíbeným sladidlem (my jsme použili javorový sirup) a přidejte ho do těsta.

Vše důkladně promíchejte a postupně vmíchejte teplou vodu. Nakonec do těsta přidejte rozinky a čokoládu nasekanou na malé kousky.

Pečicí formu na biskupský chlebíček si vyložte pečicím papírem. Nalijte do ní těsto, které posypete plátky mandlí. Pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C, přibližně 60 minut.

Po upečení vyklopte chlebíček z formy, a pokud odoláte, tak ho nechte vychladnout. Mandlovo-čokoládový chlebíček je skvělý k čaji nebo ke kávě.

 

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu