Příprava
Příprava:
30 minut
Vaření
Vaření:
40 minut

Ingredience

Postup

Lilek nakrájejte na plátky a opečte na olejem potřené pánvi. Na oleji opečte nakrájenou cibuli a pak přidejte maso. Opečte ho dohněda, vmíchejte loupaná rajčata, lístky rozmarýnu, prolisovaný stroužek česneku, skořici a trochu mletého muškátového oříšku. Osolte, opepřete a směs nechte chvilku probublávat pod pokličkou. V hrnci nechte rozpustit máslo. Přidejte mouku a umíchejte světlou jíšku. Přilejte mléko a míchejte metličkou, aby se nevytvořily hrudky. Do hotového mírně vychladlého bešamelu zamíchejte sýr. Do olejem vymazaného pekáčku dejte vrstvu lilku. Pak přidejte polovinu masa a opět vrstvu lilku. Přidejte druhou polovinu masa, zbylou zeleninu a navrch nalejte bešamel. Pečte v troubě předehřáté na 180 ℃ dozlatova.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu