Ossobuco s rajčaty

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

Potřebujete (na 4 porce):  
  • 4 plátky telecího masa s morkovou kostí
  • 800 g loupaných rajčat
  • 1 cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 1 snítku rozmarýnu
  • 100 ml bílého vína
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Doba pečení: 90 minut  

POSTUP:

Loupaná rajčata promíchejte s prolisovaným stroužkem česneku a najemno nakrájenou cibulí. Přidejte lístky rozmarýnu, sůl, pepř a cukr. Směs promíchejte. Maso osolte, opepřete a pak ho v pánvi na oleji opečte z obou stran. Podlijte vínem a nechte ho trochu odpařit. Maso vyskládejte do pekáčku, přilijte výpek z pánve a přidejte rajčatovou směs. Pekáček přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 150 ℃. Pečte 70 minut. Pak pekáček odklopte, teplotu zvyšte na 180 ℃ a pečte dalších 15 až 20 minut. Hotovou směs podávejte s bramborovou nebo polentovou kaší.