Buřtguláš

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 50 g sádla
  • 2 velké cibule
  • 6 buřtů
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 2 l vývaru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 400 g brambor
  • ¼ staršího chleba
  • sůl
  • pepř
  • chléb k podávání
  • nasekaná petržel

POSTUP:

V hrnci si rozpusťte sádlo a lehce na něm orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Těsně před tím, než bude cibule hotová, přidejte na kostky nakrájené a oloupané buřty. Buřty nechte s cibulí restovat, dokud nebude cibulka nazlátlá. Dále přidejte prolisovaný česnek a sladkou papriku. Vše jen krátce orestujte a podlijte vývarem. Přidejte kmín, majoránku, na kostky nakrájené brambory a nechte vařit dokud brambory nebudou hotové. Jakmile jsou brambory uvařené, odeberte si zhruba sklenici vody z guláše a přidejte do ní nadrobený vnitřek starého chleba. Rozmixujte tyčovým mixérem a nalijte zpět do hrnce, promíchejte a nechte jen krátce povařit. Osolte a opepřete podle chuti.

Podávejte s čerstvým chlebem a nasekanou petrželkou.  

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu