Buřtguláš

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 50 g sádla
  • 2 velké cibule
  • 6 buřtů
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 2 l vývaru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 400 g brambor
  • ¼ staršího chleba
  • sůl
  • pepř
  • chléb k podávání
  • nasekaná petržel

POSTUP:

Buřty oloupejte a nakrájejte na kolečka nebo na kostičky. Cibuli nakrájejte nadrobno. Brambory oloupejte a nakrájejte na středně velké kostky. V hrnci si rozpusťte sádlo a lehce na něm orestujte nakrájenou cibuli. Těsně před tím, než cibule zesklovatí, přidejte buřty. Buřty nechte s cibulí opékat, dokud nebude cibulka nazlátlá. Dále přidejte prolisovaný česnek a sladkou papriku. 

 

Směs jen krátce orestujte a podlijte vývarem. Přidejte kmín, majoránku, nakrájené brambory a vše nechte vařit přibližně 20 minut, dokud brambory nebudou vařené. Jakmile jsou brambory uvařené, odeberte si zhruba sklenici vody z guláše a přidejte do ní nadrobený vnitřek starého chleba (bez kůrky). Odebraný guláš s chlebem rozmixujte tyčovým mixérem a nalijte zpět do hrnce. Chlebem se buřtguláš zahustí. Vše promíchejte a nechte ještě krátce povařit. Osolte a opepřete podle chuti.

Podávejte s čerstvým chlebem a nasekanou petrželkou.  

 

S chutí buřtguláše si můžete vyhrát. Pokud máte rádi pikantní buřtguláš, můžete použít pálivou papriku. Zajímavou chuť tomuto pokrmu dodá paprika uzená.