Ingredience

Postup

Buřty oloupejte a nakrájejte na kolečka nebo na kostičky. Cibuli nakrájejte nadrobno. Brambory oloupejte a nakrájejte na středně velké kostky. V hrnci si rozpusťte sádlo a lehce na něm orestujte nakrájenou cibuli. Těsně před tím, než cibule zesklovatí, přidejte buřty. Buřty nechte s cibulí opékat, dokud nebude cibulka nazlátlá. Dále přidejte prolisovaný česnek a sladkou papriku. 

 

Směs jen krátce orestujte a podlijte vývarem. Přidejte kmín, majoránku, nakrájené brambory a vše nechte vařit přibližně 20 minut, dokud brambory nebudou vařené. Jakmile jsou brambory uvařené, odeberte si zhruba sklenici vody z guláše a přidejte do ní nadrobený vnitřek starého chleba (bez kůrky). Odebraný guláš s chlebem rozmixujte tyčovým mixérem a nalijte zpět do hrnce. Chlebem se buřtguláš zahustí. Vše promíchejte a nechte ještě krátce povařit. Osolte a opepřete podle chuti.

Podávejte s čerstvým chlebem a nasekanou petrželkou.  

 

S chutí buřtguláše si můžete vyhrát. Pokud máte rádi pikantní buřtguláš, můžete použít pálivou papriku. Zajímavou chuť tomuto pokrmu dodá paprika uzená. 

 

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu