Segedínský guláš

Hodnocení receptu
(16 hlasů)

Ingredience

  • 800 g BIO vepřového masa (plec bez kosti)
  • 2 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce červené mleté papriky
  • cca 500 ml teplé vody
  • sůl a pepř
  • 1 lžička kmínu
  • 1 bobkový list
  • 500 g kysaného bílého zelí
  • 1 plechovka bílých fazolí
  • 200 g zakysané smetany
  • chleba nebo houskový knedlík jako příloha

POSTUP:

Maso nakrájejte na větší kousky a opečte je z každé strany ve velkém hrnci. Maso se tak zatáhne. Nedávejte do hrnce všechno maso naráz, jinak začne pouštět šťávu a bude se zbytečně dusit.

Jakmile máte všechno maso důkladně zatáhnuté, vyndejte ho a do hrnce dejte olej a dozlatova na něm osmahněte nadrobno nakrájené cibule. Jakmile je cibule hotová, přidejte zpět osmahnuté maso a poprašte mletou sladkou paprikou. Důkladně promíchejte a pak hned zalijte horkou vodou. Paprika se vám nesmí začít připalovat, jinak zhořkne.

Poté přidejte do hrnce sůl, kmín, bobkový list a vše duste 45 minut. 

Mezitím si propláchněte kysané zelí (zkuste i výborné domácí kysané zelí) a nechte jej odkapat. Na konci doby vaření přidejte všechno zelí a ještě 15 minut duste.

Jakmile je vše uvařené, přidejte najemno rozmixované fazole, které guláš krásně zahustí, a zakysanou smetanu. Guláš nechte ještě chvíli povařit, případně jej dochuťte solí a ještě horký servírujte s knedlíkem nebo chlebem.


DOPORUČUJEME:

Tradiční segedínský guláš nejlépe uvaříte na tradičním plynovém sporáku MORA.

Další recepty se zelím

Domácí kysané zelí

Saláty, zelenina

Domácí kysané zelí

Pohankové karbanátky

Předkrmy, chuťovky

Pohankové karbanátky

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu