Piškotové valentýnské srdce

Hodnocení receptu
(22 hlasů)
Recept poslal/a
Adéla Brokešová, Dvůr Králové n. L.

Doba přípravy
1 h

Ingredience

  • 5 vajec
  • 15 dkg krupicového cukru
  • 15 dkg polohrubé mouky
  • krém:
  • ½ l mléka
  • vanilkový puding
  • 1 máslo
  • 10 dkg moučkového cukru
  • mražené nebo kompotované jahody
  • sáček želatiny

Celá vejce šleháme s cukrem asi 10 minut , pak lehce vmícháme mouku (nešleháme), vše vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy srdce (měla jsem keramickou) a v předehřáté troubě upečeme při 180 stupních asi 15 minut, zkusíme špejlí. Mezitím si uvaříme puding, dáme vychladit, v míse šleháme máslo s moučkovým cukrem a pomalu přidáváme vychladlý puding. Vychladlé srdce rozkrojíme, namažeme krémem, podle návodu na sáčku uděláme želatinu, srdce poklademe jahodami, zalijeme želatinou. Okolo ozdobíme zbylým krémem.