Valentýnské cupcaky

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • Doba přípravy: 40 minut
  • Doba pečení: 20 minut  
  • 12 kusů  
 
Na těsto: 
  • 2 vejce
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g špaldové mouky
  • 130 g moučkového cukru
  • 1 lžičku citronové kůry
  • 80 ml oleje (řepkového)
  • špetku drcené vanilky
  • 150 ml smetany (12%)
  • Prášek do pečiva  
 
Na zdobení:
  • 500 g mascarpone
  • 50 g bílé čokolády
  • 60 g marcipánu nebo fondánu
  • červené potravinářské barvivo

POSTUP:

Do mísy vyklepněte vejce. Přidejte cukr a šlehejte do světlé a nadýchané pěny. Poté postupně přidávejte hladkou a špaldovou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidejte citronovou kůru, vanilku a poté přilejte olej a smetanu. Ušlehejte hladké těsto.  

Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a do každého nalejte těsto do dvou třetin výšky. Plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte přibližně 20 minut. Poté nechte koláčky vychladnout.  

Mezitím posypte pracovní desku troškou moučkového cukru. Na něm pak vyválejte marcipán nebo fondán. Pokud máte váleček se vzorem, můžete jej použít na závěr. Srdíčka dejte do chladu.  

Bílou čokoládu nalámejte na kousky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Poté ji zašlehejte do mascarpone. Hotový krém přendejte do zdobicího sáčku s ozdobnou špičkou a vychladlé koláčky ozdobte. Každý cupcake nakonec dozdobte ještě srdíčkem.  

Tip: Mascarpone je samo o sobě jemně nasládlé, není tedy potřeba ho moc sladit. Můžete použít i jinou variantu krému, kdy jednoduše smícháte mascarpone v poměru 1 : 1 s nutellou. Je to jednoduchá varianta chutného krému.

Další Valentýnské recepty

Valentýnské vafle

Moučníky, dezerty, cukroví

Valentýnské vafle

Piškotové valentýnské srdce

Moučníky, dezerty, cukroví

Piškotové valentýnské srdce

Jahodový sorbet s mátovým cukrem

Moučníky, dezerty, cukroví

Jahodový sorbet s mátovým cukrem