Podzimní Pavlova

pomlčka
pomlčka
tisknout tisk sdílet sociální sítě
/data/images/recepty/motives/618/aa/podzimni-pavlova.jpg
Příprava
Příprava:
40 minut
Vaření
Vaření:
90 minut

Ingredience

šipka

Postup

šipka

Troubu předehřejte na 150 ℃. Do mísy dejte bílky a ušlehejte tuhý sníh. Do bílkové hmoty postupně zašlehávejte cukr smíchaný se škrobem. Nakonec zašlehejte ocet. Sníh je hotový, když je lesklý a po vytažení šlehací metly tvoří špičky.  

Na pečicí papír nakreslete kruh o průměru přibližně 20 cm. Naneste na něj bílkovou směs a pomocí lžíce ji po stranách vytahujte nahoru, aby vznikl hezký tvar. Teplotu v troubě stáhněte na 120 ℃ a korpus sušte 80 až 90 minut. Poté troubu vypněte. Korpus nevytahujte z trouby, nechte ho tam vychladnout.  

Mezitím oloupejte hrušky a nakrájejte je na měsíčky. V pánvi nechte rozpustit máslo. Přidejte hrušky a opečte je. Pak vmíchejte cukr a hrušky nechte trochu zkaramelizovat. Nakonec vše poprašte skořicí.   Smetanu ušlehejte dotuha. Mascarpone prošlehejte a postupně do něj zapracujte ušlehanou smetanu.

Nakonec přidejte hrušky.

Podobné recepty

šipka
Minipavlova s lesním ovocem
Moučníky, dezerty, cukroví
Minipavlova s lesním ovocem
50 minut
pomlčka
Křehký tvarohový koláč
Moučníky, dezerty, cukroví
Křehký tvarohový koláč
45 minut
pomlčka
Chcete pomoci s výběrem, nebo chcete poradit s něčím jiným?
Bezplatná zákaznická linka
+420 800 105 505
Hledáte svého nejbližšího prodejce, nebo naši značkovou prodejnu?
Ukázat na mapě
Kupte troubu MORA a dostanete od nás na pečení 6 kg mouky Babiččina volba zdarma.
Více o akci