Podzimní Pavlova

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

Potřebujete:
  • 4 bílky
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžíci škrobu
  • 2 lžičky octa  
Na dohotovení:
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 100 g mascarpone
  • 2 hrušky
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 lžíci másla
  • 1 lžičku mleté skořice
  • Doba přípravy: 40 minut
  • Doba pečení: 90 minut  

POSTUP:

Troubu předehřejte na 150 ℃. Do mísy dejte bílky a ušlehejte tuhý sníh. Do bílkové hmoty postupně zašlehávejte cukr smíchaný se škrobem. Nakonec zašlehejte ocet. Sníh je hotový, když je lesklý a po vytažení šlehací metly tvoří špičky.  

Na pečicí papír nakreslete kruh o průměru přibližně 20 cm. Naneste na něj bílkovou směs a pomocí lžíce ji po stranách vytahujte nahoru, aby vznikl hezký tvar. Teplotu v troubě stáhněte na 120 ℃ a korpus sušte 80 až 90 minut. Poté troubu vypněte. Korpus nevytahujte z trouby, nechte ho tam vychladnout.  

Mezitím oloupejte hrušky a nakrájejte je na měsíčky. V pánvi nechte rozpustit máslo. Přidejte hrušky a opečte je. Pak vmíchejte cukr a hrušky nechte trochu zkaramelizovat. Nakonec vše poprašte skořicí.   Smetanu ušlehejte dotuha. Mascarpone prošlehejte a postupně do něj zapracujte ušlehanou smetanu.

Nakonec přidejte hrušky.

Další recepty na dezerty

Minipavlova s lesním ovocem

Moučníky, dezerty, cukroví

Minipavlova s lesním ovocem

Křehký tvarohový koláč

Moučníky, dezerty, cukroví

Křehký tvarohový koláč

Obrácený jablečný koláč

Moučníky, dezerty, cukroví

Obrácený jablečný koláč

Tiramisu do skleničky

Moučníky, dezerty, cukroví

Tiramisu do skleničky