Drůbeží maso
Gratinované brambory se žampiony a kuřecím masem
V osolené vodě uvařte pohanku, dokud nebude úplně měkká.
Mezitím si na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile je cibule hotová, přidejte nadrobno pokrájený česnek a ještě chvilku restujte. Poté přidejte na kostky nakrájenou všechnu papriku a hrášek. Chvíli restujte, přiklopte pokličkou a nechte dusit 15 minut.
Na druhé pánvi si rozpusťte máslo a přidejte na kousky nakrájené žampióny. Orestujte je, dokud nebudou do zlatova. Poté je přidejte do zeleninové směsi a vše promíchejte.
Houby se zeleninou smíchejte s uvařenou pohankou, přidejte koření a důkladně promíchejte. Na talíři rizoto ozdobte sýrem cottage, cherry rajčátky a jarní cibulkou.