Pohankové rizoto s houbami

Hodnocení receptu
(12 hlasů)

Ingredience

  • 400 g pohanky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce másla
  • 400 g krémových žampionů
  • 1 zelenou papriku
  • 1 červenou papriku
  • 1 žlutou papriku
  • 150 g mraženého hrášku
  • sůl + pepř
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • jarní cibulka
  • 1 balení sýru cottage
  • cherry rajčátka

POSTUP:

V osolené vodě uvařte pohanku, dokud nebude úplně měkká.

Mezitím si na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile je cibule hotová, přidejte nadrobno pokrájený česnek a ještě chvilku restujte. Poté přidejte na kostky nakrájenou všechnu papriku a hrášek. Chvíli restujte, přiklopte pokličkou a nechte dusit 15 minut.

Na druhé pánvi si rozpusťte máslo a přidejte na kousky nakrájené žampióny. Orestujte je, dokud nebudou do zlatova. Poté je přidejte do zeleninové směsi a vše promíchejte.

Houby se zeleninou smíchejte s uvařenou pohankou, přidejte koření a důkladně promíchejte. Na talíři rizoto ozdobte sýrem cottage, cherry rajčátky a jarní cibulkou.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu