Pudinkové cukroví

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 4 sáčky vanilkového pudinku
  • 1 lžička KPDP
  • 180 g másla
  • 1 lžíce vody (podle potřeby)
  • jahodová marmeláda na potření
  • 200 g 70% čokolády

POSTUP: 

Ve větší míse si smíchejte všechny sypké suroviny a poté k nim přidejte změklé máslo a vajíčko. Rukama důkladně těsto propracujte a vytvořte z něj bochánek, který zabalte do potravinářské fólie a dejte minimálně na 12 hodin odležet do lednice. Kdyby se těsto drolilo, přideje lžíci vody.  

Po odležení si před tvořením cukroví vyndejte těsto 2 hodiny předem. Jakmile má těsto pokojovou teplotu, rukama ho lehce propracujte a poté za pomocí mlýnku a nástavce na tvorbu cukroví tvořte cukroví o délce zhruba 4 cm.   Takto hotové cukroví dejte na plech s pečícím papírem a vložte do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte 10 minut.  

Po upečení nechte cukroví vychladnout. Jakmile jsou studené, rozdělte si na dvě hromádky o stejném počtu kusů.  

Jednu část cukroví pomažte marmeládou a přiložte na ní druhou část. Slepené cukroví namočte jedním koncem do rozpuštěné čokolády a pokládejte je na pečící papír. Hotové cukrový vložte na chladné místo a nechte alespoň jeden den odležet.  

Skladujte v chladnu.

Další recepty na vánoční cukroví

Vanilkové rohlíčky

Moučníky, dezerty, cukroví

Vanilkové rohlíčky

Medvědí pracny

Moučníky, dezerty, cukroví

Medvědí pracny

Vosí hnízda

Moučníky, dezerty, cukroví

Vosí hnízda

Cukroví z celozrnné žitné mouky

Moučníky, dezerty, cukroví

Cukroví z celozrnné žitné mouky