Quesadilla s fazolovou náplní

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených rajčat (400 g)
  • 1 plechovka vařených tmavých fazolí (410g)
  • 4 lžíce vařené kukuřice
  • sůl
  • pepř
  • lžička chilli
  • hrst nasekaného koriandru
  • šťáva z ½ limetky
  • 200 g sýru cheddar
  • 4 pšeničné tortilly

POSTUP:

Na pánvi si rozpalte olivový olej a nechte na něm lehce zezlátnout nadrobno nasekanou cibulku. Poté přidejte prolisovaný česnek a jen krátce ho orestujte a nechte jej rozvonět. Dále přidejte rajčatovou směs, propláchnuté fazole a kukuřici. Promíchejte, přiklopte poklicí a nechte zhruba 5 minut vařit.  

Nakonec do směsi přidejte sůl, pepř, trochu chilli, nasekaný koriandr a šťávu z poloviny limetky. Vše promíchejte a hotovou směs dejte na jednu polovinu pšeničné tortilly. Směs na tortille posypte nahrubo nastrouhaným cheddarem a přiklopte druhou polovinu tortilly. Takto si připravte zbytek tortilly.  

Z trouby si vyndejte rošt a naspod trouby dejte plech a troubu si dejte předehřát na 240 °C. Na rošt z trouby dejte 2 tortilly. Jakmile je trouba předehřátá, zapněte u ní funkci gril a dejte jí na teplotu 270 °C. Dříve než se trouba předehřeje, vložte úplně do horního patra trouby rošt s tortillami a nechte je pod grilem zapéct. Potrvá to zhruba 1 minutu. Poté rošt vyndejte, tortilly otočte a dejte je znovu na jednu minutu zapéct. Díky tomu, že se trouba bude chtít pomocí grilu předehřát, budou tortillu rychle hotové a krásně dokřupava opečené. Poté opečte zbytek tortilly.  

Hotovou tortillu nakrájejte na 3 trojúhelníky a podávejte ještě teplé.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu