Ingredience
Postup
Rýži uvařte tak, jak jste zvyklí, doměkka.
Mezitím si připravte větší pánev, ideálem je hluboká pánev wok. V pánvi nechte na másle zesklovatět cibuli pokrájenou nadrobno.

K cibuli přidejte kuřecí prsa pokrájená na nudličky nebo malé kostky. Maso osolte, opepřete a opečte za stálého míchání ze všech stran.

Opečené maso zasypte lžičkou sladké mleté papriky a promíchejte. Do pánve nasypte na kostičky nakrájenou papriku i na kostičky nakrájená rajčata. Přidejte kukuřici i hrášek. Přidejte rajčatový protlak s vývarem, vše dobře promíchejte a nechte pod pokličkou vařit přibližně 25 minut.

Vývaru přidejte tolik, aby směs nebyla příliš řídká. Pokud máte vývaru málo, můžete během vaření pánev doplnit vodou. Směs můžete před vařením ještě dle potřeby dochutit.
K hotové masovozeleninové směsi pak jen stačí přidat všechnu doměkka uvařenou rýži a v pánvi vše dobře promíchat. Rizoto již nevařte, jen nechte směs chvíli odpočinout pod pokličkou, aby se rýže se směsí ideálně propojila.

A můžete podávat! Nezapomeňte před podáváním rizoto zasypat oblíbeným strouhaným sýrem a podávejte i s klasickou kyselou okurkou. Přejeme dobrou chuť.
