Krémové rizoto s kuřecím masem a zeleninou

Rizoto vařené ve vývaru až do krémové konzistence má mnoho variací. My jsme pro vás připravili neodolatelné rizoto s kuřecím masem a zeleninou. 

4 hlasů
Tisknout Tisknout
Krémové rizoto s kuřecím masem a zeleninou - recept
Množství
Množství:
5 porcí
Příprava
Příprava:
20 minut
Vaření
Vaření:
30 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Rýži uvařte tak, jak jste zvyklí, doměkka.

Mezitím si připravte větší pánev, ideálem je hluboká pánev wok. V pánvi nechte na másle zesklovatět cibuli pokrájenou nadrobno.

Rizoto s kuřecím masem - smažení cibulky

K cibuli přidejte kuřecí prsa pokrájená na nudličky nebo malé kostky. Maso osolte, opepřete a opečte za stálého míchání ze všech stran. 

Rizoto s kuřecím masem - smažení masa

Opečené maso zasypte lžičkou sladké mleté papriky a promíchejte.  Do pánve nasypte na kostičky nakrájenou papriku i na kostičky nakrájená rajčata. Přidejte kukuřici i hrášek. Přidejte rajčatový protlak s vývarem, vše dobře promíchejte a nechte pod pokličkou vařit přibližně 25 minut. 

Rizoto s kuřecím masem - vaření rizota

Vývaru přidejte tolik, aby směs nebyla příliš řídká. Pokud máte vývaru málo, můžete během vaření pánev doplnit vodou. Směs můžete před vařením ještě dle potřeby dochutit.

K hotové masovozeleninové směsi pak jen stačí přidat všechnu doměkka uvařenou rýži a v pánvi vše dobře promíchat. Rizoto již nevařte, jen nechte směs chvíli odpočinout pod pokličkou, aby se rýže se směsí ideálně propojila.

Rizoto s kuřecím masem - vaření rizota

A můžete podávat! Nezapomeňte před podáváním rizoto zasypat oblíbeným strouhaným sýrem a podávejte i s klasickou kyselou okurkou. Přejeme dobrou chuť.

Rizoto s kuřecím masem - recept - mora
TIPY A RADY: do základu rizota můžete přidat ostřejší koření. Vhodná je pálivá mletá paprika nebo kousek feferonky.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu