Štědrovečerní rybí polévka

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 3 mrkve
  • 1 větší cibule
  • 150 ml bílého suchého vína
  • 3 brambory
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 300 g rajčatové pasty
  • sůl
  • pepř
  • 500 g lososa
  • šťáva z ½ citronu
  • 2 lžíce másla
  • houska na krutónky

POSTUP:

V hrnci si rozpusťte máslo a poté k němu přidejte olivový olej. Na rozpáleném tuku orestujte zhruba 5 minutek na kostky nakrájenou mrkev. Poté přidejte cibuli a restujte zhruba 3 minutky.  

K hotové zelenině nalijte bílé víno a nechte jej svařit, aby se vypařil veškerý alkohol. Poté přidejte na kostky nakrájené brambory, přilijte zeleninový vývar, rajčatovou pastu a vše osolte, opepřete a důkladně promíchejte.  

Zaklopte pokličkou a vařte do změknutí zeleniny.  

Jakmile je zelenina hotová, přidejte do polévky kůže zbaveného lososa nakrájeného na větší kostky. Zakápněte šťávou z citronu, promíchejte a podle potřeby dochuťte solí nebo citronem.  

Před servírováním si na pánvi rozpusťte máslo a dozlatova na něm opečte na menší kostky nakrájenou housku.  

Při servírování přidejte k polévce pár krutonů.