Teplý salát z červené řepy

Hodnocení receptu
(17 hlasů)

Ingredience

  • 500 g červené řepy
  • 50 g rozinek
  • 50 g pražených dýňových semínek
  • 50 g pražených slunečnicových semínek
  • 200 g zakysané smetany
  • sůl
  • šťáva z jednoho citronu
  • extra panenský olivový olej na pokapání
  • cca 100 g čerstvého salátu

POSTUP:

Oloupejte a nakrájejte řepu na malé kousky, které uvařte v osolené vodě, dokud nebude řepa na skus měkká. Po uvaření slejte vodu a řepu dejte trochu vychladnout. 

Ještě teplou řepu smíchejte se zakysanou smetanou, semínky a rozinkami. Vše důkladně promíchejte, osolte a dochuťte šťávou z citronu.

Znovu důkladně promíchejte a podávejte s čerstvým salátem, pokapaným olivovým olejem.

Další recepty z červené řepy

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu