Sekaná s hráškem a mrkví

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

Potřebujete (na 4 až 6 porcí):  
  • 800 g mletého masa mix (vepřové a hovězí)
  • 1 cibuli
  • 150 g mrazeného hrášku
  • 2 mrkve
  • 1 lžíci dijonské hořčice
  • sůl, pepř
  • 1 lžíci nasekané petrželky
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 vejce
  • olej
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Doba pečení: 1 hodina  

POSTUP:

Cibuli nakrájejte najemno a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Mleté maso dejte do mísy, přidejte cibuli, mrkev a hrášek. Pak přidejte vejce, strouhanku, petrželku, sůl a pepř. Směs důkladně propracujte a pak ji po částech napěchujte do olejem vymazané chlebíčkové formy. Pečte je asi hodinku v troubě předehřáté na 180 stupňů.  

Tip: V chlebíčkové formě se sekaná snadno peče, drží tvar a nepopraská. Pokud chcete, aby byla sekaná ještě šťavnatější, poklaďte ji plátky anglické slaniny.