Svatomartinské rohlíčky

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

Těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 150 g bílého jogurtu
  • 50 g moučkového cukru  
Ořechová náplň
  • 200 g vlašských ořechů
  • 100 ml mléka
  • 2 lžíce cukru

POSTUP

V míse si smíchejte hladkou mouku, máslo o pokojové teplotě, bílí jogurt a moučkový cukr. Vypracujte těsto, které dejte na 2 hodiny odležet do lednice.  

Mezitím, co je těsto v lednici, si připravte ořechovou náplň. Nasekané ořechy dejte do rendlíčku, přidejte mléko a cukr. Směs přiveďte k varu a chvíli provařte. Poté odstavte z plotny a nechte vychladnout.  

Jakmile máte ořechovou směs studenou a těsto je odleželé, můžete se pustit do rohlíčků. Těsto si rozdělte na čtyři díly a z každého dílu těsta vyválejte kulatou placku o tloušťce zhruba 5 mm.  

Kulatou placku rozdělte na 8 trojúhelníků (jako pizzu) a na každý díl dejte k širokému konci zhruba větší lžičku ořechové náplně. Poté rohlíček od ořechové náplně zarolujte a lehce zahněte do tvaru rohlíčku.  

Hotové rohlíčky dejte na plech s pečícím papírem a pečte v předem vyhřáté troubě na 170 °C 20 minut. Po upečení dejte rohlíčky vychladnout.

Při servírování poprašte moučkovým cukrem.

Další recepty ke kávě

Strouhaný koláč

Moučníky, dezerty, cukroví

Strouhaný koláč

Jahodový cheesecake

Moučníky, dezerty, cukroví

Jahodový cheesecake

Ořechové rohlíčky

Moučníky, dezerty, cukroví

Ořechové rohlíčky

Sladký dýňový koláč

Moučníky, dezerty, cukroví

Sladký dýňový koláč

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu