Těstoviny s lesními houbami

Recept poslal/a
paní Elly


Ingredience

  • 300 g lesních hub - praváky, klouzky, suchohřiby, babky, křemenáče…
  • 2 šalotky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 najemno nasekané stroužky česneku
  • pár kousků čerstvé zelené petrželové nati
  • sůl
  • černý pepř
  • parmezán na posypání
  • kdo chce, může přidat kousek masa - ideálně grilované kuřecí prsíčko
Těstoviny s lesními houbami

Připravte si velkou, hlubokou pánev nebo hrnec. Do ní nalijte olej a přidejte kousek másla. Šalotku pokrájejte nadrobno a dejte opékat na rozehřátý, ne však příliš rozpálený olej. Plotnu nezapínejte úplně naplno.

Po dvou, třech minutách přidejte nasekaný česnek a houby nakrájené na plátky. Ochuťte solí, pepřem, můžete i špetkou kmínu. Stále míchejte a opékejte pět minut. Zalijte trochou vody nebo vývaru. Nepřehánějte to, jen tak, aby byly houby ponořené. Přiklopte poklicí a za občasného promíchání nechejte dvacet minut.

Mezitím si dejte vařit do osolené vody těstoviny. Těstoviny slijte, ale nechejte si hrnek vody. Bude se vám hodit na omáčku.

Do měkkých hub vmíchejte nasekanou petrželku a okapané těstoviny. Přidejte půl hrnku vody z vaření těstovin a promíchejte na plotně, která je zapnutá na polovinu svého výkonu. Díky vodě z těstovin se vytvoří příjemná omáčka, takže těstoviny nebudou suché. Podle potřeby můžete přidat i celý hrnek vody. To záleží na tom, jak moc omáčky chcete.

Kdo chce, může přidat pokrájené grilované maso.

Ihned podávejte, posypané parmezánem a zelenou petrželkou.

 

TIP: Čerstvé houby je také potřeba uskladnit na zbytek roku. Nejčastější metodou je sušení a zavařování. Mohl by se vám hodit náš článek Jak správně zavařovat v troubě.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu