Tofu v citronové marinádě s kešu a grilovanou zeleninou

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

Na marinádu:
  • trocha olivového oleje
  • čajová lžička mletého pepře čtyř barev
  • čajová lžička sušeného česneku
  • polévková lžíce citronové šťávy
  • 1/2 čajové lžičky soli
Ostatní:
  • Kešu natural
  • Rýže či příloha dle chuti
  • Olivový olej
  • Papriku
  • Brokolici
  • Černý sezam
  • Čerstvá petržel

POSTUP:

Vše smícháme a do marinády naložíme bílé tofu nakrájené na kostky (1 tofu = 180 g).

Min. 30 minut necháme odstát.  

Mezitím na olivovém oleji orestujeme natenko nakrájené papriky a na konci přidáme blanšírovanou brokolici.  

Následně orestujeme tofu dozlatova. Na konci přidáme kešu natural.

Podávat můžeme s rýží (ale i s jinou přílohou). Ozdobíme černým sezamem a čerstvou petrželí.

Další zdravé recepty

Cuketové placičky

Saláty, zelenina

Cuketové placičky

Müsli tyčinky

Moučníky, dezerty, cukroví

Müsli tyčinky