Mrkvová pomazánka z pečené mrkve

Hodnocení receptu
(10 hlasů)

Ingredience

  • 4 větší mrkve
  • 100 g smetanového sýru (např. Lučina)
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • špetka mletého římského kmínu
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • sůl
  • pažitka - na ozdobu

POSTUP:

Oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev dejte do zapékací mísy a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut. Po upečení dejte mrkev vychladnout.

Jakmile je mrkev studená, dejte si jí do nádoby společně se šťávou z citronu, kmínem, česnekem, solí, sýrem a vše důkladně rozmixujte tyčovým mixérem MORA.

Podle chuti přidejte sůl nebo kmín a nechte chvíli odležet v lednici.

Při servírování posypte pažitkou.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu