Jednoduchá tuňáková pomazánka

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 340 g tuňáka v oleji
  • 200 g taveného sýra
  • 2x šalotka
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 vejce natvrdo
  • 1 lžíce majonézy
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý chleba

POSTUP:

Nejprve začněte tím, že dáte vejce do menšího rendlíku se studenou vodou. Vodu s vejci přiveďte k varu, na sporáku pak ztlumte plamen a nechte vodu probublávat asi 8 minut. Jakmile jsou vejce uvařená, zchlaďte je studenou vodou. Vajíčka oloupejte a nakrájejte najemno.  

Do mísy dejte tuňáka i s olejem (zdravější variantou může být tuňák ve vlastní šťávě), tavený sýr, nadrobno nakrájenou šalotku, dijonskou hořčici, majonézu, sůl, pepř a nakrájená vejce.  

Za pomocí vidličky vše důkladně smíchejte a podle chuti můžete přidat více majonézy nebo hořčice. Nezapomeňte pomazánku znovu důkladně zamíchat.  

Tuňákovou pomazánku podávejte na čerstvém chlebu.

Recepty na další pomazánky