Předkrmy, chuťovky
Česneková pomazánka s Lučinou
Nejprve začněte tím, že dáte vejce do menšího rendlíku se studenou vodou. Vodu s vejci přiveďte k varu, na sporáku pak ztlumte plamen a nechte vodu probublávat asi 8 minut. Jakmile jsou vejce uvařená, zchlaďte je studenou vodou. Vajíčka oloupejte a nakrájejte najemno.
Do mísy dejte tuňáka i s olejem (zdravější variantou může být tuňák ve vlastní šťávě), tavený sýr, nadrobno nakrájenou šalotku, dijonskou hořčici, majonézu, sůl, pepř a nakrájená vejce.
Za pomocí vidličky vše důkladně smíchejte a podle chuti můžete přidat více majonézy nebo hořčice. Nezapomeňte pomazánku znovu důkladně zamíchat.
Tuňákovou pomazánku podávejte na čerstvém chlebu.