Zelňáky

Dnes tu máme recept na zelňáky, které se hodí k čerstvé zelenině, ale pro mnohé mohou být večerní chuťovkou k televizi. Kysané zelí je zdrojem vitaminů a je klasikou české kuchyně. Pojďte vyzkoušet jeho chuť v tomto receptu.

5 hlasů
Tisknout Tisknout
/data/images/recepty/motives/701/16/zalnaky_recept_mora.webp
Množství
Množství:
12 placek
Příprava
Příprava:
10 minut
Vaření
Vaření:
20 minut
Náročnost
Náročnost:
velmi snadné

Ingredience

Postup

Do velké mísy vložte kysané zelí bez nálevu. Ideální je pokrájet zelí najemno.

K zelí přidejte hladkou mouku, sůl, pepř, majoránku, rozpuštěné sádlo, stroužek česneku, 1 lžíci zakysané smetany a 2 malá vajíčka. Z ingrediencí zpracujte hladké těsto. (Pokud je potřeba a těsto je lepivé, přidejte více mouky.)

Na pomoučeném válu těsto vyválejte a vykrajujte placičky o průměru 7 nebo 8 cm. 

Vykrojené zelné placky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte je do předehřáté trouby.

Pečte je při 200 stupních přibližně 20 minut dozlatova. 

TIPY A RADY: do zelných placek můžete zapracovat škvarky nebo pokrájené uzené. Vašim chutím se meze nekladou.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu