Zelňačka s klobásou


Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule
  • 0,7 kg vepřového plecka
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 l vroucí vody
  • 0,5 kg kysaného zelí
  • sůl
  • pepř
  • 2 klobásy
  • 7 brambor

POSTUP:

Ve velkém hrnci se silným dnem si na olivovém oleji osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli. Jakmile je cibule hotová, vyndejte jí, a do hrnce vložte na větší kousky nakrájené maso. Nepřidávejte žádný olej a maso nechte postupně zatáhnout z každé strany. Do hrnce vkládejte vždy menší množství masa, aby vám nezačalo pouštět šťávu.

Jakmile je maso zatažené, přidejte cibuli, trochu vody a zaprašte mletou paprikou. Promíchejte a přidejte zbytek teplé vody a kysané zelí i s nálevem. Nakonec přidejte ještě sůl a pepř, a nechte vařit 40 minut, nebo dokud nebude maso krásně měkké.

Po uvaření přidejte na kostky nakrájené brambory a klobásu. Nechte vařit ještě zhruba 20 minut, dokud nebudou brambory měkké. V případě potřeby dochuťte solí a pepřem.

Podávejte například s čerstvým chlebem.


DOPORUČUJEME:

Na vaření tradičních českých receptů nikdy nevyjdou z módy tradiční plynové sporáky MORA.
▷ Najděte svého prodejce MORA

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu