Borůvkový koláč s drobenkou bez kynutí

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

Potřebujete (na 1 kulatou formu):  
  • 4 vejce
  • 130 g moučkového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 260 g hladké mouky
  • 70 ml oleje
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžičku nastrouhané citronové kůry
  • 300 g borůvek  
Na drobenku:
  • 1 žloutek
  • 50 g krupicového cukru
  • 6 lžic kokosu
  • Doba přípravy: 40 minut
  • Doba pečení: 35 minut

Tento koláč můžete snadno připravit v různých variantách. Přidáte ovoce podle sezony nebo změníte drobenku – místo kokosu na ni použijete mleté mandle nebo vlašské ořechy. Do drobenky lze také přidat trochu nastrouhaného marcipánu. Předtím ho ale dejte do mrazáku, abyste ho mohli snáz nastrouhat.

POSTUP:

Na drobenku promíchejte v misce kokos, cukr a žloutek tak, aby vznikla drobivá směs. Podle potřeby můžete přidat více kokosu. Ušlehejte vejce s cukrem do pěny. Pak přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Přilejte olej, smetanu a ušlehejte hladké těsto. Nalejte ho do formy vyložené pečicím papírem. Navrch dejte borůvky a posypejte je drobenkou. Koláč pečte 35 až 40 minut v troubě předehřáté na 180 ℃.

Další recepty na ovocný koláč

Jahodový cheesecake

Moučníky, dezerty, cukroví

Jahodový cheesecake

Malinová Panna cotta

Moučníky, dezerty, cukroví

Malinová Panna cotta

Nepečený piškotový dort s ovocem

Moučníky, dezerty, cukroví

Nepečený piškotový dort s ovocem