Tento koláč můžete snadno připravit v různých variantách. Přidáte ovoce podle sezony nebo změníte drobenku – místo kokosu na ni použijete mleté mandle nebo vlašské ořechy. Do drobenky lze také přidat trochu nastrouhaného marcipánu. Předtím ho ale dejte do mrazáku, abyste ho mohli snáz nastrouhat.
POSTUP:
Na drobenku promíchejte v misce kokos, cukr a žloutek tak, aby vznikla drobivá směs. Podle potřeby můžete přidat více kokosu. Ušlehejte vejce s cukrem do pěny. Pak přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Přilejte olej, smetanu a ušlehejte hladké těsto. Nalejte ho do formy vyložené pečicím papírem. Navrch dejte borůvky a posypejte je drobenkou. Koláč pečte 35 až 40 minut v troubě předehřáté na 180 ℃.