Kynuté buchty s vanilkovou omáčkou

pomlčka
3 hlasů
pomlčka
tisknout tisk sdílet sociální sítě
/data/images/recepty/motives/574/a9/mora_buchty_s_vanilkovou_omackou_recept.jpg
Příprava
Příprava:
1 hodina
Vaření
Vaření:
30 minut

Ingredience

šipka

Postup

šipka

Do vlažného mléka rozdrobte droždí. Přidejte lžičku cukru, mouky a promíchejte. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Mezitím do mísy prosejte mouku. Přidejte cukr, citronovou kůru a promíchejte. Přidejte pokrájené změklé máslo a žloutky. Poté do směsi nalejte hotový kvásek. Těsto důkladně propracujte, aby vznikl hladký bochník bez hrudek. Nechte ho v míse, poprašte moukou a přikryjte utěrkou. Nechte ho hodinku kynout na teplém místě.  

Mezitím prošlehejte tvaroh s cukrem a škrobem. Pak do něj přidejte nakrájené jahody. Po vykynutí z těsta odebírejte kousky. V dlani je zploštěte, přidejte trochu tvarohové náplně a zabalte. Buchty skládejte spojem dolů do máslem vymazaného pekáčku. Když je pekáček plný, potřete buchty rozšlehaným vejcem. Vložte do trouby předehřáté na 180 C a pečte je asi půl hodinky dozlatova.  

Mezitím připravte jednoduchou vanilkovou omáčku. Smetanu zahřejte a dejte do ní semínka z vanilkového lusku. Zahřejte téměř k varu a pak stáhněte z ohně. Vmíchejte med. Omáčku nechte vychladnout.  

Podobné recepty

šipka
Kremrole
Moučníky, dezerty, cukroví
Kremrole
Banner akce
Chcete pomoci s výběrem, nebo chcete poradit s něčím jiným?
Bezplatná zákaznická linka
+420 800 105 505
Hledáte svého nejbližšího prodejce, nebo naši značkovou prodejnu?
Ukázat na mapě
Kupte troubu MORA a dostanete od nás na pečení 6 kg mouky Babiččina volba zdarma.
Více o akci