Kynuté buchty s vanilkovou omáčkou

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

Potřebujete (na 1 pekáč buchet):  
Na těsto:
  • 500 g hladké mouky
  • 3 žloutky
  • ½ kostky droždí
  • 250 ml vlažného mléka
  • 1 lžičku nastrouhané citronové kůry
  • 50 g cukru
  • 70 g másla
  • 1 vejce na potření  
Na náplň:
  • 250 g měkkého tvarohu
  • Hrst čerstvých jahod
  • 1 lžíci škrobu
  • 2 lžíce moučkového cukru  
Na vanilkovou omáčku:
  • 250 ml smetany
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 lžíce medu
  • Doba přípravy: 1 hodina
  • Doba kynutí: 1 hodina
  • Doba pečení: 30 minut

POSTUP:

Do vlažného mléka rozdrobte droždí. Přidejte lžičku cukru, mouky a promíchejte. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Mezitím do mísy prosejte mouku. Přidejte cukr, citronovou kůru a promíchejte. Přidejte pokrájené změklé máslo a žloutky. Poté do směsi nalejte hotový kvásek. Těsto důkladně propracujte, aby vznikl hladký bochník bez hrudek. Nechte ho v míse, poprašte moukou a přikryjte utěrkou. Nechte ho kynout na teplém místě.  

Mezitím prošlehejte tvaroh s cukrem a škrobem. Pak do něj přidejte nakrájené jahody. Po vykynutí z těsta odebírejte kousky. V dlani je zploštěte, přidejte trochu tvarohové náplně a zabalte. Buchty skládejte spojem dolů do máslem vymazaného pekáčku. Když je pekáček plný, potřete buchty rozšlehaným vejcem. Vložte do trouby předehřáté na 180 C a pečte je asi půl hodinky dozlatova.  

Mezitím připravte jednoduchou vanilkovou omáčku. Smetanu zahřejte a dejte do ní semínka z vanilkového lusku. Zahřejte téměř k varu a pak stáhněte z ohně. Vmíchejte med. Omáčku nechte vychladnout.  

Další zajímavé sladké recepty

Kremrole

Moučníky, dezerty, cukroví

Kremrole

Malinová Panna cotta

Moučníky, dezerty, cukroví

Malinová Panna cotta

Zmrzlina z karamelizovaných broskví

Moučníky, dezerty, cukroví

Zmrzlina z karamelizovaných broskví