Kremrole

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 1x listové těsto (rozválené)
  • 1x žloutek (na potření)
  • 2 lžíce nasekaných mandlí (na posypání)
  • 4x bílek
  • špetka soli
  • 250 g cukru krupice
  • moučkový cukr (na posypání)

POSTUP:

Listové těsto si podél šířky nakrájejte na 2,5 cm široké proužky. Proužky namotejte na formičky, vyskládejte je na plech s pečícím papírem, potřete vyšlehaným žloutkem a posypte nasekanými mandlemi.  

Dejte je péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte je 18 minut. Po upečení hotové kremrole ihned stáhněte z formiček a nechte je vychladnout.  

Mezitím, co trubičky chladnou, si připravíte sněhovou náplň. Do velkého hrnce si dejte zhruba 3 cm vody, kterou dáte vařit. Bílky si dejte do vyšší žáruvzdorné nádoby (vhodná je nádoba od robotu) se špetkou soli. Bílky na nejnižší stupeň šlehače vyšlehejte v tuhý sníh. Poté přidejte cukr, který všechen do bílků zašlehejte.  

Jakmile máte hotovo, nádobu s bílky, dejte do vroucí vody (měla by být zhruba na 3cm potopená) a za stálého míchání na nejnižší stupeň šlehače ve vroucí vodě, šlehejte sníh 20 minut. Důležité je sníh šlehat od spodu nádoby a nenanášet si jej moc vysoko na stěny (přichytával by se tam).  

Během šlehání bude sníh velmi tuhnout a zmenšovat svůj objem. Po 20 minutách, nádobu vyndejte a ještě zhruba 5 min šlehejte, aby sníh lehce zchladnul.  

Vyšlehaný sníh dejte do cukrářského pytlíku se zdobicí špičkou a kremrole sněhem z každé strany naplňte.  

Při servírování kremrole posypte moučkovým cukrem.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu