Ingredience

Postup

Nejprve si nachystáme z vlažného mléka, cukru a droždí kvásek. V míse smícháme smetanu, rozpuštěné máslo, žloutky, rum a mouky se špetkou soli, pak přidáme bublající kvásek a vyhněteme vláčné jemné těsto, které necháme na teplém místě 60 minut kynout, mísu s těstem zakryjeme utěrkou, igelitem nebo poklopem, aby neoschlo. Po hodině si těsto vložíme na vál a mírně jen co je nutné pomoučíme, aby se nám nelepilo k rukám, vypracujeme a rozválíme přes mikroténový sáček nebo kamenným válečkem na 5 mm silný plát. Nachystáme si dva hrníčky, jeden s větším průměrem a druhý s menším asi o 5 mm /nebo vykrajovátka/, větším průměrem vykrojíme kolečka, na která poklademe lžičkou marmeládu nebo povidla. Druhé kolečko položíme na kolečko s marmeládou a okraje umačkáme, aby se obě kolečka s marmeládou uvnitř pěkně spojila. Vezmeme si hrníček nebo vykrajovátko s menším průměrem a spojené kolečko znovu vykrojíme a spoje uhladíme rukou. Takto vzniklé bochánky dáme na tácek nebo necháme cca 35 minut znovu kynout. Mezi tím si nachystáme do hrnce olej, až je olej rozpálený můžeme začít smažit. Bochánky nafouklejší stranou vkládáme do hrnce směrem dolů a mírně smažíme první 3 minuty z obou stran pod pokličkou, pak dosmažíme bez pokličky a pokládáme na papírový ubrousek, aby nasál zbytek oleje. Smažení je třeba si pohlídat.
Z tohoto množství těsta připravíme 10 koblížků. U nás doma už připravuji trojnásobné množství a během dne jsou snězeny, připravuji je s různými druhy marmelád /jahodovou, meruňkovou, třešňovou a domácími povidly.

logo Bezlepkove.com

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu