Citronová šlehačková bábovka

Ludmila K.
pomlčka
pomlčka
tisknout tisk sdílet sociální sítě
Citronová šlehačková bábovka

Ingredience

šipka

Postup

šipka

Mouku prosejte do mísy, smíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli, přidejte cukr, vejce a smetanu. Vše vymíchejte v hladké těsto. Těsto vlijte do máslem/olejem vymazané a moukou vysypané formy. Chceme-li bábovku mramorovanou, do formy vlijeme 2/3 těsta, do zbylé 1/3 zamícháme kakao a přilijeme do formy, špejlí lehce promícháme. Bábovku pečeme na 180 °C cca 30-40 minut, zda je upečená vyzkoušíme špejlí. Vychladlou bábovku polijeme citronovou polevou vzniklou smícháním citronové šťávy a cukru moučka. 

Chcete pomoci s výběrem, nebo chcete poradit s něčím jiným?
Bezplatná zákaznická linka
+420 800 105 505
Hledáte svého nejbližšího prodejce, nebo naši značkovou prodejnu?
Ukázat na mapě
Kupte troubu MORA a dostanete od nás na pečení 6 kg mouky Babiččina volba zdarma.
Více o akci