Citronová šlehačková bábovka

Ludmila K.
563 hlasů
Tisknout Tisknout
Citronová šlehačková bábovka

Ingredience

Postup

Mouku prosejte do mísy, smíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli, přidejte cukr, vejce a smetanu. Vše vymíchejte v hladké těsto. Těsto vlijte do máslem/olejem vymazané a moukou vysypané formy. Chceme-li bábovku mramorovanou, do formy vlijeme 2/3 těsta, do zbylé 1/3 zamícháme kakao a přilijeme do formy, špejlí lehce promícháme. Bábovku pečeme na 180 °C cca 30-40 minut, zda je upečená vyzkoušíme špejlí. Vychladlou bábovku polijeme citronovou polevou vzniklou smícháním citronové šťávy a cukru moučka. 

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu