Citronová šlehačková bábovka

Recept poslal/a
Ludmila K.


Ingredience

  • 250 ml šlehačky ke šlehání
  • 200 g cukru krupice
  • 280 g špaldové mouky
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • šťáva z ½ citronu
  • kůra z 1 citronu
  • špetka soli
  • olej/máslo a mouka na vymazání a vysypaní formy
  • volitelně 2 lžíce kakaa na mramorování
  • Na polevu - šťáva z ½ citronu, moučkový cukr dle požadované hustoty polevy

POSTUP:

Mouku prosejte do mísy, smíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli, přidejte cukr, vejce a smetanu. Vše vymíchejte v hladké těsto. Těsto vlijte do máslem/olejem vymazané a moukou vysypané formy. Chceme-li bábovku mramorovanou, do formy vlijeme 2/3 těsta, do zbylé 1/3 zamícháme kakao a přilijeme do formy, špejlí lehce promícháme. Bábovku pečeme na 180 °C cca 30-40 minut, zda je upečená vyzkoušíme špejlí. Vychladlou bábovku polijeme citronovou polevou vzniklou smícháním citronové šťávy a cukru moučka. 

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu