Domácí paštika

Hodnocení receptu
(14 hlasů)

Ingredience

Paštika

  • 750g očištěných kuřecích jater
  • 3 vejce
  • 750g másla
  • 0,5 dl červeného vína
  • 0,02 l brandy, koňaku nebo rumu
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř

Cibulka

  • 0,5 kg červené cibule
  • 2 dl červeného vína
  • tymián, rozmarýn, případně další bylinky
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř

Domácí játrová paštika

Očištěná, čerstvá, kuřecí játra rozmixujeme, přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Přidáme utřený česnek, červené víno, brandy, sůl, pepř a rozmixujeme.

Pekáček vyložíme potravinovou fólii a přes cedník do něj vlejeme rozmixovanou směs. Zabalíme i ze shora volnými okraji fólie, aby byl celý potvrh paštiky zakrytý, a pečeme v troubě ve vodní lázni na 85 stupňů hodinu. Před podáváním necháme vychladnout.

Karamelizovaná červená cibulka

Cibuli nakrájíme na měsíčky a na oleji orestujeme dosklovata. Přidáme cukr, bylinky, červené víno a sůl s pepřem dle chuti a svařujeme do čatní.  

Další recepty na domácí pochoutky

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu